Nyheter på webben.

Nyheter idag sprider sig i en hastighet man aldrig tidigare beskådat. När man kunde börja trycka sidor istället för att varje sida skulle handskrivas kunde man mycket enklare sprida information. Fler människor kunde lära sig att läsa och detta ledde till fler och större framsteg inom informationsbyte. När radion kom kunde man snabbare och enklare sprida informationen. Nästa framsteg som kraftigt ökade farten var Internet.

8705005-digital-news-button-in-flat-design-on-orange-background

Internet har haft en hel del förändringar genom decennierna som gått. Man kan nog säga med säkerhet att Internet kommer att förändras de kommande årtiondena med, exakt hur vet vi inte än. Till en början var alla webbsajter enkla med enfärgade bakgrunder och text. Sedan kom webbläsarna som gjorde det enklare för webbutvecklare att skapa stilrena och enkla webbsajter. Med tiden började forum dyka upp där stora samlingar av människor delade med sig av information. Några av dessa forumsajter har etablerat sig som en grundstolpe på Internet. En av dessa sajter är Reddit.

På reddit kan hitta en massa olika grupper där tankar, åsikter och nyheter flyter på. Vissa dessa grupper är fokuserade på att sprida nyheter och händer saker  runt omkring i världen. Det händer att vid riktigt stora händelser som till exempel Panama Papers incidenten så skapades en helt ny grupp som fokuserar på att samla in information och fakta om den specifika händelsen samt att vid terrorattentat så skapas en livetråd som uppdaterar reguljärt.

Är du intresserad av de senaste nyheterna inom teknologi, rymden, vetenskap, världsnyheter, politik osv. Då är Reddit ett av de bästa ställerna.